Home Knowledgebase Dansk Videoplatform Videoplatform – Kaltura – video.dmjx.dk (instruktionsvideoer) (DK, Ansat, Studerende)

Visits: 5061

På DMJX bruger vi Kaltura som videoplatform. Det er altså her, du kan uploade videoer, som skal bruges i undervisning eller integreres på nettet – eller i Itslearning

Nedenfor kan du se en række videoer, som forklarer brugen af Kaltura. Udgangspunktet er taget i video.dmjx.dk

Hvis du ønsker at se vejledningerne på skrift, findes det her: https://faq.dmjx.dk/index.php/dwkb/videoplatform-kaltura-video-dmjx-dk-skriftlig-vejledning/

Introduktion til Kaltura på video.dmjx.dk

Her kan du se en kort introduktion til vores videoplatform.

Mediaspace gennemgang

Her gennemgår jeg brugergrænsefladen på video.dmjx.dk

Upload af videoer

Her viser jeg, hvordan du kan uploade en video. Vi skal også se lidt på, hvordan du kan dele en video med andre.

Hent videoer fra YouTube

Har du brug for at hente videoer fra YouTube og hente dem ind i din videoplatform? Hvis ja – så se nedenstående.

Optage din skærm

Hvis du har brug for en screenrecorder – så se funktionerne på vores videoplatform her.

Quiz modulet

Du kan lave en quiz, hvor du stiller spørgsmål undervejs i din video. Hvis du vil vide mere – så se videoen nedenfor.

Statistik for dine videoer

Hvis du vil se hvor mange, som ser dine videoer – så følg den vejledning, jeg beskriver i nedenstående video.

Deling af videoer

Du kan dele dine videoer – se nedenfor hvordan. Overordnet er det dog sådan:

Private: Her kan kun du se dine videoer

Unlistet: Her kan andre ikke søge dine videoer – men du kan dele dem via et link.

Published: Her kan andre søge dine videoer og se dem – alt efter indstillinger i dine “kategorier” og “kanaler”

Kommenter en video

Hvis du ønsker at få kommentarer til din video eller skal kommentere en video – så se nedenstående.

Playlists/spillelister

Du kan oprette personlige spillelister – se nedenfor hvordan.

Kanaler/Channels

Kanaler er en mulighed for at dele og samarbejde om udgivelse af videoer. Og du kan strukturere dem i kanaler. Se nedenfor hvordan.

Redigering/editering

Nedenfor gennemgår jeg en række af de muligheder du har for at redigere forhold omkring din video. Se dem i videoen nedenfor.

Brug din mobiltelefon med tilhørende app

I denne video kan du se, hvordan du kan bruge en app til at optage video og lægge det op på “Dine Videoer” i Itslearning og dermed direkte på video.dmjx.dk
Der er vejledning til både iPhone og Android.