Home Knowledgebase Dansk Hardware IT introduktion Stardard IT-udstyr (Dan, Medarbejder)

Visits: 722

Standard IT-udstyr for medarbejdere på DMJX

Nedenstående liste er godkendt af ledelsen på DMJX, hvorfor det er disse arbejdsredskaber, der indkøbes. Hvis der er brug for andet IT-udstyr, kontaktes nærmeste leder med begrundelser. Herefter skal denne leder få et ”ikke-standard-indkøb” godkendt af Ressource- og Økonomichefen.

Udskiftning af medarbejderes udstyr kan tidligst ske, når det er 4 år gammelt – eller hvis IT-afdelingen vurderer, at en reparation af udstyret er for dyr i forhold til udstyrets pris.

Mac eller PC

Som standard købes der Mac computere til ansatte. Der kan dog være afdelinger hvor det ikke er hensigtsmæssigt at køre med Mac. Det gælder f.eks. afdelinger hvor arbejdsopgaverne kræver at man bruger SIS. Her vil en PC være at foretrække, da man ellers skal igennem en Citrix/Terminal server for at kunne bruge SIS.

Standard – Mac

Denne standard gælder for alle medarbejdere, som har ”almindelige” opgaver. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon.

• Macbook Air 13,3” med 8GB Ram og 256GB SSD-harddisk.
  • Ekstern skærm 24” incl. dock/dongle til sammenkobling af computer og skærm.
  • Tastatur, mus, ekstra strømforsyning
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

”Grafisk” Mac

Denne gælder kun for medarbejdere som arbejder med eks. Adobes grafiske programmer eller Final Cut som en del af deres opgaver. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon. (Skal godkendes af Ressource- og Økonomichefen)

• Macbook Pro 14,2” med 16GB Ram og  512 GB SSD-harddisk
  • Ekstern skærm 24” incl. dock/dongle til sammenkobling af computer og skærm.
  • Tastatur, mus, ekstra strømforsyning
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

Standard – PC

Denne standard gælder for alle medarbejdere, som har ”almindelige” opgaver. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon.

• Lenovo 13,3” med 16GB Ram og 256 GB SSD-harddisk
  • Ekstern skærm 24”  incl. dock/dongle til sammenkobling af computer og skærm.
  • Tastatur, mus, ekstra strømforsyning
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

Med numerisk tastatur – PC

Denne standard gælder for alle medarbejdere, som har ”almindelige” opgaver. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon.

• Lenovo 15,6” med 16GB ram og 256 GB SSD-harddisk
  • Ekstern skærm 24” incl. dock/dongle til sammenkobling af computer og skærm.
  • Tastatur, mus, ekstra strømforsyning
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

“Kraftfuld”– PC

Denne gælder kun for medarbejdere som arbejder med eks. Adobes grafiske programmer eller har brug for meget regnekraft. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon. (Skal godkendes af Ressource- og Økonomichefen)

• Lenovo 15,6” med 16GB ram og 512 GB SSD-harddisk
  • Ekstern skærm 24” incl. dock/dongle til sammenkobling af computer og skærm.
  • Tastatur, mus, ekstra strømforsyning
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

Stationær PC

Denne standard gælder for alle medarbejdere, som har ”almindelige” opgaver. Hvis intet andet siges, bestilles der nedenstående incl. telefon.

• Lenovo ThinkCentre med 8GB Ram og 256 GB SSD-harddisk
  • Ekstern skærm 24”.
  • Tastatur, mus
  • iPhone SE 3. edition 128 GB

iPad

En iPad er ikke et standardarbejdsredskab for en medarbejder. Hvis der er brug for en iPad, aftales det med den nærmeste leder. Herefter skal et ”ikke-standard-indkøb” godkendes af Ressource- og Økonomichefen.

Andet

• Når medarbejderen har etableret sin arbejdsplads, kan der bestilles ekstra arbejdsredskaber – eks. en RollerMouse. Hvis der skal to skærme på arbejdspladsen skal dette også bestilles fra start.
  • Hvis medarbejderen ønsker medarbejderbredbånd derhjemme, kan det leveres. Der leveres på SKI aftalen og dermed den hastighed, der er aftalt gennem SKI. Se mere på DMJX-guiden.
  • Hvis medarbejderen stopper eller får udskiftet sit IT-hardware overgår ikke til den afdeling, som har købt det, men til IT-afdelingen.
  • Prisen på køb af hardware er fastsat af ledelsen. Prisen på et specifikt stykke hardware kan oplyses af IT-afdelingen (Kan også findes på DMJX-guiden)
  • Alt udstyr får DEP på sig – hvilket siges, at de låses til DMJX

Listen over standard IT-udstyr opdateres løbende af IT-afdelingen.

Sidste opdatering: 4. juli 2022