Home Knowledgebase Print, webprint og scan via SafeQ/Secureprint (DK, Ansat, Studerende)

Hits: 717

DETTE GÆLDER KUN FOR CAMPUS AARHUS

Hvis du har brug for at printe på Campus København, så kan du se mere her: https://faq.dmjx.dk/index.php/dwkb/print-webprint/

Når du skal printe på DMJX bruger vi et sikkert system kaldet SafeQ/SecurePrint. Det betyder, at et print ikke bliver skrevet ud, før du aktivt har valgt det på den printer/kopimaskine. Du kan læse hvordan nedenfor.

Webprint

Hvis du har brug for webprint (fra engen private maskine) skal du uploade dit dokument til: webprint.dmjx.dk

Vær opmærksom på at formatering kan ændre sig, da vi her arbejder med en generel printerdriver.

HUSK at du skal hente dit print inden 3 timer, da vi derefter automatisk sletter printet – af sikkerhedsmæssige årsager.

Print via mail

Du kan også printe, ved at sende/videresende e-mails med vedhæftede filer til print@dmjx.dk.

Vær opmærksom på at formatering kan ændre sig, da vi her arbejder med en generel printerdriver.

Du hente dit print på samme måde som ved driverprint

Driverprint

Udskriv fra maskinen

Når du printer til en af SafeQ printerne skal du på din medarbejder computer eller på en af maskinerne i vores Labs vælge én af nedenstående to printere.

• Konica_C558
  • Xexox_C7835

Herefter vil du blive bedt om dit brugernavn (f.eks. tenel) og password til mail – det ser sådan ud.

Systemet printer nu, og du skal gå hen til den type af printer, du har valgt.

PS: Din maskine skal være tændt og på nettet, når du henter dit print.

Hent dit print

Første gang du skal hente print skal dit studiekort/medarbejderkort registreres. Det gøres på Konica maskinerne ved at holde kortet mod siden af maskinen:

Xerox maskinerne ved at lægge kortet på den lille sorte boks, der er placeret oven på maskinen:

Første gang den ser dit kort, bliver du bedt om, at indtaste brugernavn og adgangskode (koden er den til din mail). Denne procedure sker kun første gang.

Vælg derefter ”SafeQ Print:

Konica

Xerox

Vælg det eller de dokumenter du vil udskrive, hvorefter du vælger at udskrive ved at trykke på:

På Konica trykkes på denne knap:

På Xerox trykkes der på Udskriv.

Log ud

Husk at logge ud, når du har arbejdet på maskinen med print, kopi eller scan.

Du logger ud ved at trykke på nedenstående knap:

Konica:

Xerox:

Pin kode samt “Følg dit print”

Du kan også logge ind på https://print.dmjx.dk og  følge med i din printaktivitet, samt generere en ”pin kode” som kan bruges, hvis du skulle have glemt jeres kort (pinkoden er aktiv i 60 dage). Det kan du gøre via nedenstående knapper, som du finder i midten af skærmen.

Hvis du skal bruge din pinkode, skal du vælge “alternativt login” fra skærmen.

Sæt penge ind på din printkonto

Hvis du har brug for yderlige penge på din printkonto, kan du sætte din ind her: webprint.dmjx.dk

Du vælger blot Betaling -> Opfyld kredit igen.

Her skriver du hvor meget du vil sætte ind, og vælger at trykke på Betal.

Du føres nu videre til en sikker betalingsside, hvor du kan bruge dit betalingskort.

Scan

Hvis du vil scanne fra en kopimaskine til din mail, logger du ind ved hjælp af dit medarbejder-/studiekort.

Herefter vælger du “SafeQ scan” og scanner som “normalt”.

Dit scan kommer automatisk til din DMJX mail.

Hvad koster et print

A4

Sort/hvid: 0.60 kr

Farve: 1.40 kr

A3:

Sort/hvid: 0.70 kr.

Farve: 1.70 kr

Hvis du vil se hvor mange penge du har på din konto, kan du se det under dit brugernavn (øverste højre hjørne), ved at logge ind her: webprint.dmjx.dk

Free print

Alle studerende får tildelt prints per semester. Disse skal dække normale print opgaver under studiet og evt. fejl prints. Ønskes der flere prints skal disse købes på nettet – se link i menuen til venstre i Moodle.
Antal gratis print afhænger af uddannelse: Fotojournalister samt VK får 500 kr. pr. semester. Andre får 200 kr. Ved studiestart indsættes den fulde print kvota.
Alle reklamationer angående fejl ved print (forkerte prints, manglende print eller forsvundne prints) skal dokumenteres og sendes til helpdesk.dmjx.dk. Du kan kun få erstattet prints du selv har købt – altså ikke de gratis print man får tildelt fra årets start.