Home Knowledgebase Dansk Office 365 OneNote synkronisering (DK, ansat, stud)

Visits: 4261

Indholdsfortegnelse

Synkronisering virker ikke

Kopiere OneNote data fra en konto til en anden konto

Synkronisering virker ikke

Nedenstående beskriver den situation, hvor man ikke kan åbne sine notesbøger på sin computer ved hjælp af programmet OneNote.

Det kan være flere grunde til dette – men én af grundene kan være, at du er på med en forkert konto – eks. at du på din tidligere uddannelse (eks. et gymnasium) har brugt OneNote og dermed den konto, du fik på det tidspunkt. Det kan altså bevirket, at nogle ikke kan åbne deres OneNote notesbøger – og dermed ikke kan synkronisere fra deres computer og ud på nettet. Man kan se, om synkroniseringen kører i øverste højre hjørne af OneNote – hvis man bruger det installerede OneNote på sin Mac/PC.

Teknisk er det sådan, at en OneNote notesbog altid gemmes på nettet (i ens OneDrive), og hvis man bruger OneNote fra en App på ens computer vil programmet forsøge at synkronisere ud på nettet. Hvis der ikke er forbindelse lave en lokal kopi, som dermed er forskellig fra udgaven på nettet.

Hvis der ikke synkroniseres, skal man åbne sin notesbog fra nettet (se vejledning nedenfor).

Vær dog opmærksom på, at når man åbner fra nettet, så hentes der den version, som ligger der. Hvis man har brugt sin OneNote uden synkronisering, vil de ændrede elementer derfor ikke komme med – altså gå tabt!

Vejledingen nedenfor beskriver, hvordan du kan åbne en OneNote notebog på nettet – hvorefter man kan vælge at åbne i den installerede App på sin computer eller arbejde videre på nettet med den.

1. Gå ind på portal.office.com – log på med mailadresse og brugernavn
  2. Åben programmet ”OneDrive”
  3. Gå ned i mappen ”Notesbøger” eller ”Notebooks”
  4. Vælg den notesbog du ønsker at åbne

Din notesbog åbnes nu i et browservindue

1. Hvis du ønsker det, kan du i toppen af vinduet/menulinjen se, at du kan vælge ”Åben i appen”. Hvis du vælger at gøre det, vil din notesbog åbnes i programmet OneNote på din computer – forudsat, at du har installeret det.

Ovenstående vejledning kan også bruges, hvis du skifter computer, og skal have adgang til dine notesbøger fra OneNote appen på din computer

Kopiere OneNote data fra en konto til en anden konto

Hvis man har data liggende få en anden konto end @dmjx.dk kan det lade sig gøre, at kopiere det over på sin DMJX-konto. Det samme gælder naturligvis også fra sin DMJX-konto til en anden konto. Du kan se hvordan i nedenstående video: