Home Knowledgebase AV-udfordringer

Hits: 841

AV-udfordringer

I denne FAQ artikel ser vi på nogle af de AV udfordringer, der kan være, når du kobler din computer til skolens udstyr.

Du kan se videoen nedenfor – eller navigere til den skrevne tekst om AV-udfordringerne.

Indholdsfortegnelse

Har du ikke billede på?

Har du billede på skærmen – men forskel på din computer og skærmen/projektoren?

Jeg har billede – men ingen lyd.

Har du ikke billede på?

• Er projektoren tændt? Se på panelet på væggen eller indgang gange på en interaktiv skærm. Panelerne skal stå på HDMI og den interaktive tavle skal stå på “HDMI 1”. Husk at evt. tænde de interaktive skærme (højre nederste hjørne – under skærmen).
  • Prøv at tage stikke ud – vent 5 sekunder – sæt det i igen.
  • Prøv med et andet stik, hvis du har et.
  • Genstart maskinen (med stikket i)

Har du billede på skærmen – men forskel på din computer og skærmen/projektoren?

• På en Windows maskine trykker du på Windows+P – herefter kan du vælge hvor du vil dele din skærm (dubleret, udvidet osv.)
  • Du kan lave indstillinger på din computer (Mac). Det gør du under systemindstillinger (øverste højre hjørne med æbleikonet og herefter “Systemindstillinger” -> Skærm. Når du har tilsluttet en ekstra skærm/projektor vil du kunne se nedenstående, hvor du har fået fanen ”Opstilling” (1). Her kan vælge ”Dublering af skærmbillede” (2) – hvorefter du vil have det samme på skærm/projektor samt på computeren. Hvis du kører uden ”Dublering af skærmbillede”, skal du tænke, at du har to skærme, hvor du kan trække vinduer fra den ene skærm til den anden.

• Når du har to skærme tilkoblet, kan du under menuen ”Skærm” indstille opløsningen. Udgangspunktet er, at det skal være ”Bedst til…” (1) – men hvis det ikke, kan man prøve ”Skaleret” og vælge en af de andre opløsninger.
  • HUSK at du under ”Optimeret til:” kan stille om din skærm skal optimeres til projektoren/den eksterne skærm eller til din indbyggede skærm. Det stiller du på via pilene (2). Dette kan typisk være en god løsning, hvis du fået et meget småt billede på projektoren/den eksterne skærm.

Jeg har billede – men ingen lyd.

Vi bruger kun HDMI udgangen – det vil sige, at lyden kører over kablet til projektoren/monitoren. Dermed kan du stille lyden forskellige steder:

• Interaktive tavler: På skærmen ved at trække op fra bunden
  • Projektorer: På panelet, hvor du også tænder projektoren.
  • Grupperum med monitorer: Ingen steder på skærmen – der er en standard stillet.

For alle gælder det, at:

• Lyden skal være tændt på din computer, og du skal sende lyd ud gennem HDMI. Det gør du under systemindstillinger (øverste højre hjørne med æbleikonet og herefter “Systemindstillinger” -> Lyd. Her skal du vælge fanen ”Lyd ud” (1). Når det skal ud i højtalerne på skærmen/projektoren skal den typisk stå på DisplayPort (2) eller HDMI (i hvert fald ikke ”Indbygget” som nedenfor).
  • Desuden skal du se, om du har skruet op for lyden på din computer (3) samt evt. på mediet i din browser.