Home Knowledgebase Tale-til-tekst og tekst-til-tale (dk,stud, ansat)

Visits: 12027

Tale-til-tekst og tekst-til-tale

Hvis du har brug for at diktere noget, kan din computer hjælpe dig – ligesom den kan hjælpe dig, hvis du skal have læst noget op. Se de nedenstående videoer, hvordan computeren kan hjælpe dig.

Indholdsfortegnelse

Slå diktering til på din Mac

Sådan kan du diktere i Word

Sådan kan du få Word til at transskribere en lydfil

I Itslearning og Word kan du få læst din tekst op

Få teams til at transskribere

Slå diktering til på din Mac

Hvis du vil slå diktering til på din Mac, kan du i nedenstående video se, hvordan du gør. Vi ser også et eksempel på brug – denne gang i Word.

Du kan læse mere om funktionen hos Apple her: https://support.apple.com/da-dk/guide/mac-help/mh40584/mac

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sådan kan du diktere i Word

Hvis du vil diktere ved hjælp af Microsofts løsning, kan du se her, hvordan du kan gøre. Det bliver vist i Word – men fungerer i mange af Microsofts programmer. Se nedenstående video.

Du kan læse mere om funktionen hos Microsoft her: https://support.microsoft.com/da-dk/office/dikter-i-microsoft-365-eab203e1-d030-43c1-84ef-999b0b9675fe

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Sådan kan du få Word til at transskribere en lydfil

Hvis du har optaget en lydfil og gemt den som en MP3-fil – ja, så kan du uploade den til Word Online og få lavet en transskribering af lyden. Se i nedenstående video hvordan du kan gøre det (PS: Brug IKKE Safari-browseren – den viser ikke altid alt korrekt i Word Online).

Du kan læse mere om funktionen hos Microsoft her: https://support.microsoft.com/da-dk/office/transskriben-dine-optagelser-7fc2efec-245e-45f0-b053-2a97531ecf57

Tilbage til indholdsfortegnelsen

I Itslearning og Word kan du få læst din tekst op

Hvis du har brug for at få læst en tekst op, er der i Microsoft 365 indbygget en oplæser – kaldet Immersive Reader. Ud over oplæsning, kan denne funktion også oversætter fra et sprog til et andet – ligesom den kan lave opdeling af ord, finde ordklasser, ændre skrifttype og tekstens størrelse.

Se mere om Immersive Reader i nedenstående video – hvor vi tager udgangspunktet i et Word dokument, som er lagt op på Itslearning:

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Få Teams til at transskribere

Hvis du laver optagelser i et Teamsmøde, kan du også få lavet en automatisk transskribering. Se link for en guide til dette – Klik her >>

Tilbage til indholdsfortegnelsen