Home Knowledgebase Dansk SSO - Single Sign On (VPN forbindelse) SSO/VPN – Single Sign On (DK, Ansat, Studerende)

Hits: 9919

SSO/VPN forbindelse til DMJX

Når du er forbundet til skolens netværk, har du adgang til en række services – eks. online databaser på biblioteket eller netværkdrev (for ansatte). Du kan have samme adgang hjemmefra, hvis du installere vores SSO løsning.

Du kan følge vejledningen nedenfor eller se videoen, som også beskriver installation af SSO/VPN løsningen.

Indholdsfortegnelse

Skriftlig vejleding for installation af SSO/VPN forbindelse:

Videovejledning for installation af SSO/VPN forbindelse:

Skriftlig vejledning for at tilslutte dig SSO/VPN:

Videovejledning for at tilslutte dig SSO/VPN på en computer:

Videovejledning for at tilslutte dig SSO/VPN på en iPhone:

Installation af SSO/VPN forbindelse

Skriftlig vejleding for installation af SSO/VPN forbindelse:

1. Gå ind på sso.dmjx.dk
  2. Indtast nu dit brugernavn (ikke mail) og kode. Den samme kode som du bruger til eks. Itslearning, mail, mTime osv. – husk at vælge om du er “Ansat” eller “Studernede”
  3. Siden vil nu undersøge, om du har “Cisco AnyConnect Secure Mobility Client” på din computer. Du skal have dette program, for at kunne koble op via SSO/VPN.
  4. Hvis du ikke har programmet, vil du får mulighed for at hente det ned, ved at klikke på knappen “Download”
  5. Installér programmet på din computer.
  6. Du er nu færdig, og klar til at gå videre til punktet, hvor du skal koble op mod skolen. Dette skal du IKKE gøre i fremtiden, da du nu én gang for alle, har fået installeret “Cisco AnyConnect Secure Mobility Client” på din computer.

Videovejledning for installation af SSO/VPN forbindelse:

Opkobling via SSO/VPN løsningen

HUSK at du skal ikke bruge SSO/VPN, når du er på skolen. Og du har KUN brug for den, når du som studerende skal søge i bibliotekets databaser. Som medarbejder kan der være en række andre ting, du skal bruge den til – eks. netværksdrev.

Skriftlig vejledning for at tilslutte dig SSO/VPN:

1. Start programmet “Cisco AnyConnect Secure Mobility Client”
  2. Første gang du starter programmet, skal du fortælle, hvilken server, den skal koble op mod – her skriver du: sso.dmjx.dk
  3. Vælg herefter: Connect til VPN.
  4. Indtast nu dit brugernavn (ikke mail) og kode. Den samme som du bruger til eks. Itslearning, mail, mTime osv.
  5. Vælg “OK”
  6. Systemet tager nu kontakt til vores VPN, og du skal acceptere at du kommer til dette link – >> Klik her >> – som er bibliotekets hjemmeside med link til eks. Infomedia.
  7. Husk at lukke “Cisco AnyConnect Secure Mobility Client”, når du ikke bruger den længere. Det kan du gøre ved at “Disconnect” eller “Quit” programmet. Dermed belaster du ikke skolens VPN forbindelse længere.

Videovejledning for at tilslutte dig SSO/VPN på en computer:

Det er også muligt at installere en SSO/VPN forbindelse fra sin telefon/tablet. Her downloader man Cisco AnyConnect fra sin App Store, og kobler op mod sso.dmjx.dk.

Videovejledning for at tilslutte dig SSO/VPN på en iPhone: