Home Knowledgebase Dansk Slette browserdata – herunder cookies (DK, Ansat, Studerende)

Visits: 14523

Slette Cookies

Når du browser, kan der blive gemt små filer på din computer, så det eks. kan være nemmere at logge på et site efterfølgende. Det kaldes Cookies – altså små ”krummer”, så hjemmesiden kan findes tilbage.

Du kan slette disse cookies – hvilket gøres på forskellig vis i de forskellige browsere. Nedenfor er vejledning til hvordan:

Indholdsfortegnelse

Firefox

Chrome

Safari

Opera

Firefox:

• Vælg ”de 3 streger i øverste højre hjørne
  • Vælg ”Preferences”/”Indstillinger”

• Vælg fanen ”Privacy”/”Privatlig  & Sikkerhed”
    • Scroll ned på siden til du får nedenstående
  • Vælg ”Remove individual cookies”/”Håndter data…”

• Du får nu nedenstående vindue frem, hvor du kan
    • Søge efter sider – brug boksen ”Search”
    • Slette alle cookies – vælg ”Remove All”
    • Slette bestemte cookies ved at markere denne og herefter vælge ”Remove Selected”

Chrome

• Vælg ”de 3 små prikker” i øverste højre hjørne
  • Vælg ”Flere værktøjer”
  • Vælg ”Slet browserdata…”

• Du får nu lov at vælge mellem ”Grundlæggende oplysninger” eller ”Avanceret”. Desuden skal du vælge, hvad der skal slettes og for hvor lang tid tilbage i tiden, der skal slettes.
  • Når du har taget dine valg, skal du vælge knappen ”Ryd data”.

Safari

• Vælg ”Historik”
  • Vælg ”Ryd historik”

• Vælg nu den tidsperiode du ønsker at slettet, og vælg herefter ”Ryd historik”

Hvis du vil rydde for et bestemt site, kan du vælge:

1. Vælg ”Safari”
  2. Vælg ”Indstillinger”
  3. Vælg fanen ”Anonymitet”
  4. Vælg ”Administrer webstedsdata…”
  5. Du kan nu søge sider frem, markere dem og herefter klikke på ”Fjern”.

Opera

1. Vælg ”Historik)
  2. Vælg ”Vis alt historik”
  3. Vælg ”Ryd browserdata…” i øverste højre hjørne.
  4. Vælg nu mellem ”Grundlæggende” eller ”Avanceret”. Desuden skal du vælge, hvad der skal slettes og for hvor lang tid tilbage i tiden, der skal slettes.
  5. Når du har taget dine valg, skal du vælge knappen ”Ryd data”.